Skip to content

Studie

Lars studeerde Fiscaal Recht aan de Universiteit Leiden, verdiepte zich verder in ‘Compliance & Risk’ en ‘Psychologie & Leadership’ aan de Nyenrode Business University en volgde het ‘International Directors Programma’ bij INSEAD in Fontainebleu, Frankrijk.

Ervaring

Met meer dan 20 jaar praktijkervaring is Lars inmiddels een doorgewinterde advocaat. Veelal behandelt hij complexe zaken waarbij een juridisch strategische visie vereist is op het gebied van fiscaliteit in samenhang met het strafrecht. Ook behandelt hij zaken op het gebied van witteboordencriminaliteit zoals witwassen, (internationale) corruptie en georganiseerde fraude. Hij staat bekend om zijn inzet ter voorkoming van procedures. Vanuit zijn ervaring is hij (ook) een veel aangezocht adviseur voor strategische advisering bij het inrichten van compliance structuren in de corporate governance. Zijn cliënten in dit veld zijn doorgaans semipublieke organisaties, (grote) ondernemingen, hun raden van bestuur, raden van commissarissen en overige stakeholders.

Rechtsgebieden

Lars heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofdrechtsgebieden geregistreerd:

  • Fiscaalrecht
  • Strafrecht

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Een voormalig cliënt typeert Lars als volgt:

“Lars sees things from a different perspective and searches for connections. With his outstanding negotiation skills, he turns obstacles into opportunities. He has a natural ability to anticipate and is a skillful decisionmaker with a visionary spirit.”

Schrijver

Naast de beroepsuitoefening als advocaat, schrijft Lars graag. Zijn laatste boek en schrijfsels zijn op zijn auteurswebsite www.larsehrenreichmoller.com te vinden

Back To Top